Piercing, son zamanlarda kadınlar tarafından oldukça sevilen takılar arasında yer alıyor. Cildin alt tabakasında bulunan, yağ kısmının delinmesi ile oluşturulan bir deliğe takılan takılar olarak biliniyor. Bu işlem, kıkırdak doku üzerinde de yapılabiliyor.
Piercingler, bir çok çeşit sunarken, hem takılması hem de çıkarılması esnasında bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Böylece cilt üzerinde herhangi bir deformasyon oluşmasını engelliyor. Diğer yandan mikrop kapma ihtimalini ve istenmeyen durumların oluşmasını engelliyor.
Seçtiğiniz piercing modelinin imitasyon olmaması son derece önemli bir konudur. Cilde direkt temas ettiğinden dolayı, kaliteli bir metal ile üretilmiş olmasına dikkat etmeniz gerekebilir. Ayrıca sağlık açısından bu konuya dikkat etmeniz de fayda sağlıyor. Piercing takacağınız yerin, temiz ve hijyenik olması oldukça önemli bir konudur. Bulunduğunuz ortamın temiz olması, sağlık açısından herhangi bir sorun yaşamamanıza yardımcı oluyor.
Modanın sürekli değişkenlik göstermesi, piercing taktırmak istediğiniz yerlerde de değişkenlik göstereceğini unutmamalısınız. Çünkü bu modanın geçmesi ile var olan deliklerin kapanmayacağını da bilmelisiniz. Tarzınız ve istekleriniz doğrultusunda vücudun pek çok yerinde piercing kullanabilirsiniz. Takmak istediğiniz bölgeye farklı bir hava kattığı söylenebilir.
Ancak bu dönem ağrılı ve sızılı bir dönem yaşamanızı da ihtimal veriyor. Acı eşiği kişiden kişiye değişirken, özellikle piercing taktırırken bu durumu göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Çünkü yan etkileri olabiliyor. İltihaplanma, kanama gibi durumların yaşanması olağan durumlar içerisinde yer alıyor.
Resmi kurumlarda ve okullarda piercing kullanımı yasak olabiliyor. Bu konuyu bilmeniz size fayda sağlayabilir. İlk takıldığı andan, belli bir süre sonra farklı reaksiyonlar meydana gelmediği sürece piercingi çıkarmamanız gerekiyor. Daha sonrasında sürekli çıkarılıp takılması pek tavsiye edilen bir durum değildir.
Gençler tarafından kıkırdak küpe modelleri, oldukça sevilerek kullanılıyor ve kıkırdak küpe fiyatları sıklıkla araştırılıyor. Bu tavsiyeler ile tarzınıza uygun birbirinden farklı piercing modeli seçip, sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz.
Evde Piercing Nasil Çıkarılıp, Nasıl Takılır?
Herhangi bir durumdan dolayı kullandığınız piercingi çıkarmanız gerekebilir. Gideceğiniz ortamın uygun olmaması ya da farklı sebeplerden dolayı çıkarmak isteyebilirsiniz. Ya da sıkıldığınızı fark ettiğiniz için de çıkarmayı düşünebilirsiniz. Bu tarz durumlarda piercinglerinizi evde rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz. Sonra ne zaman isterseniz tekrar kolaylıkla takabilirsiniz.
Bu işlemlere başlamadan önce ellerinizi tertemiz bir şekilde yıkamanız gerekiyor. Daha sonra bir dezenfektan ya da kolonya yardımı ile gerekli hijyeni sağlayabilirsiniz. Çoğu piercing modellerinde bulunan ve topçuk olarak bilinen kısımdan destek alabilirsiniz.
Topçuyu çıkarırken çoğunlukla saat yönünde çevirmeniz gerekiyor. Zaten dizayn şekli de bu şekildedir. Ancak bazı zamanlarda modelden modele farklılık gösterebiliyor.
Çevirme sırasında ani ve hızlı hareketler yapmamaya dikkat ediniz. Daha sonra yavaş ve kontrollü bir şekilde hareket ederek, delik kısmında herhangi bir yırtılma veya yara oluşturmadan çıkarabilirsiniz. Piercingi çıkardıktan sonra bölgeye bir yara merhemi veya nemlendirici sürerek bir bakım yapabilirsiniz.
Tragus Piercing Nasıl Çıkar?
“Tragus piercing nasıl çıkar?” Bu piercingler, baş bölgesinde bulunan ve kulak kanalının ön tarafında yer alan, küçük kıkırdak kanadının üst kısmına takılan piercing modelleridir. Kulak delme ya da kıkırdak delme olarak da adlandırılabilir. Delme işleminden sonra, bu bölgede birkaç hafta süreyle kızarıklık oluşabilecek gibi delinen kısmında kabuklanma meydana gelebilir. Bu bölgede sıcaklık ve hassasiyet de hissedilebilir.
İşlem sonrasında gerekli bakımları yaparak, bu ihtimallerin oluşmasını en aza düşürebilirsiniz. Ayrıca iyileşme sürecini de hızlandırabilirsiniz. Bu işlemden sonra mikrop veya bakteri gibi oluşumları önlemek için piercinglerinize dokunmamaya özen gösterebilirsiniz. Özellikle ilk gün, delinen yere sabun ya da şampuan gibi ürünler ile temas ettirmemeniz gerekiyor.
Bu bölgede oluşan kabuğu temizlemek için ve yumuşatabilmek için, temiz bir su ve kokusuz bir sabundan yardım alabilirsiniz. Suyun ılık olmasına özen göstermelisiniz. Deldirme işleminin ardından, minimum dört hafta süresince bu piercingi suya değdirmemelisiniz. Piercingi temizlerken, ovalama yapmadan temiz bir kağıt havlu ya da bez ile silebilirsiniz. Temizleme esnasında kimyasal içerikli alkol bazlı ya da yapay bileşenler bulunduran ürünler kullanmamaya özen göstermelisiniz.
İyileşme süreci yaklaşık üç veya altı ay arasında değişebiliyor. Bu süre zarfında farklı reaksiyonlar ile karşı karşıya kalmamak için gerekli bakımları yaptırmanız gerekiyor. Yoksa aksi bir durumda iyileşme süreci bir yılı bulabilir. Piercing taktırdıktan sonra ilk gün suyla temastan kaçınmanız tavsiye ediliyor. Özellikle ilk bir hafta duştan önce antibiyotik içeren bir krem sürüp, duştan sonra da düzenli pansuman yapmayı ihmal etmemelisiniz. Bu bölgenin ıslak kalmaması gerekiyor. İyileşme sürecinin tamamlanması için bu adamlara dikkat etmeniz sizler için fayda sağlıyor. İyileşme süreci tamamlandıktan sonra piercinglerinizi değiştirebilirsiniz.
Tragus modeli piercinglerinizi çıkarmak istediğinizde, en başta ellerinizi bol su ve sabunla yıkamanız gerekiyor. Gerekli hijyeni sağladıktan sonra parmağınız ile tragusun ön kısmından destek alarak, arka kısmında yer alan topçuğu gevşetmelisiniz. Daha sonrasında ileriye doğru çekmelisiniz. Çıkarırken bu bölgeyi yüzünüze doğru gerdirmeniz işinizi kolaylaştırabilir. Tragus küpe seçerken, en başta tarzınıza uygun olanı seçmeniz ve daha sonra tragus küpe fiyatları için araştırma yapmanız fayda sağlayabilir.
Kulak Piercing Nasıl Çıkar?
En çok tercih edilen piercing kullanım alanlarından biri olan kulak bölgesi, en sevilenler arasında da yer alıyor. Özellikle pimli küpe modelleri oldukça fazla tercih ediliyor. Bunun sebeplerinden biri, kulak bölgesinin deldirme işlemi için birçok alan sunması oluyor. Herhangi bir karışıklık yaşanmaması için her bölgeye özel belirlenen isimler mevcuttur. Bu tür işlemlerin acılı olup olmadığı kişiden kişiye değişiyor. Acı eşiğine bağlı bir durum olduğu biliniyor. Tabi acı eşiği dışında, işlemin yapıldığı kulak bölgesi ve işlemi yapan kişinin profesyonelliği de oldukça önemli bir durumdur. Çünkü karşıdakinin profesyonelliği acı eşiğini düşürebilir ve arttırabilir.
Kulak bölgesi etten oluştuğu için en az acıyan yer, kulak memesi oluyor. Kıkırdak kısmındaki işlemler bu bölgenin daha sert olmasından dolayı daha fazla acı verebiliyor. İyileşme süreci de bu durumlar ile doğrudan ilişkili oluyor. Ayrıca işlemin yapıldığı yerin temiz olması ve hijyenik koşullarda çalışmaları gerekiyor.
Sadece deldirme işleminin kolay ve acısız geçmesi değil, aynı zamanda iyileşme sürecinin de hızlı olması ve herhangi bir sorun yaşanmaması da bu dönemi etkiliyor. “Kulak piercing nasıl çıkar?” İşte sorunun cevabı…
İltihaplanma gibi sorunlarla karşılaşmamak için ellerinizi temizce yıkayın ve kuru olmasına dikkat edin. Narin ve yavaş hareketler ile topu yavaşça çevirmeli ve pim kısmını çekmelisiniz. Bu adımda saçlarınızın size engel olmaması adına, saçlarınızı toplayarak bu işleme devam edebilirsiniz.
Burun Piercing Nasıl Çıkar?
Yüzün en dikkat çekici noktalarından biri burun bölgesidir. Piercing sevenlerin en çok tercih ettiği bölgelerden biri olarak biliniyor. Yüz şeklinize ve burun yapınıza uygun bir tercih yaparak oldukça hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. “Burun piercingi nasıl çıkar?” sorusuna cevap olarak:
Burun piercingi, burnun üstünde veya çevresinde bulunan yumuşak dokular üzerinde yapılıyor. Seçim yaparken cildinizi rahat hissettirecek piercing modeli seçmelisiniz. Ayrıca kalitesine ve paslanmaz malzemelerden üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. İşlem öncesinde kullanılacak ekipmanların steril olmasına özen gösterilmesi gerekiyor. Buruna takılan bu piercingler, çoğunlukla klipsli tasarımlardan oluşuyor. Çıkarma işlemi yaparken klipsi çevirmeniz yeterli oluyor. İyileşme süresi bitimine kadar, herhangi bir çıkarma işlemi yapmamanız gerekiyor.
Sıkışmış Piercing Topu Nasıl Çıkar?
“Sıkışmış piercing topu nasıl çıkar?” eğer merak ediyorsanız bu yazı size yardımcı olabilir.
Piercing topu, sadece toplu modellerde değil, figürlü piercing, sivri uçlu ya da tektaş şeklinde olan çeşitleri de bulunuyor. Piercinglerinizi rahat bir şekilde çıkarabilmenize ya da takabilmenize yardımcı oluyor. Taktığınız piercingin top bölümünde, bazı durumlarda sıkışmalar meydana gelebilir. Saat yönünde ya da tersine çevirme yapabilirsiniz. Eğer sonuç alamıyorsanız, kulak çevresine vazelin ya da bir yağ sürerek tekrar deneyebilirsiniz. Herhangi bir sonuç alamadıysanız bir kanama olmaması için ve deri kısmının zarar görmemesi için uzman birinden yardım almanız gerekebilir.