En Popüler Kulak Piercing İsimleri

En Popüler Kulak Piercing İsimleri

Tarzınıza ilham verecek oldukça fazla takı çeşidi bulunuyor. Kolye, küpe ve yüzük derken son yıllarda piercingler oldukça gözde takılar arasında yerini alıyor. Vücudun çoğu yerine, özellikle göbek, kaş, dudak ve burun gibi bölgelere piercing takmak mümkün. Ancak bu alanda yine en çok tercih edilen bölge kulak oluyor. Oldukça şık ve dikkat çekici bir takı modeli olan piercingler, kulak kısmında farklı yerlere takılabiliyor. Kulak kısmında oldukça fazla kıkırdak bulunması, bu bölgeye piercing için rahat bir zemin hazırlıyor.

Kıkırdak küpesi kullanmak istiyorsanız fakat kulağınızı deldirmek istemiyorsanız, sıkıştırmalı küpeler tam size göre olabilir. Bu sayede ağrısız acısız tarzınıza farklı bir dokunuş katabilirsiniz. Eğer aklınızda kıkırdak küpesi ile yeni bir stil adım atmak istiyorsanız, trend olan ürünlere göz gezdirebilir ve tarzınızı en iyi yansıtacağını düşündüğünüz modeller arasından en sevdiklerinizi seçebilirsiniz. Eğer kulak piercingi yapmaya karar verdiyseniz, önce bir araştırma yapmanız önem taşıyor. Özellikle hangi bölgeye en uygun piercingi seçerken ağrı derecesini öğrenmek isteyebilirsiniz. Şimdi hep birlikte kulak piercing isimlerini inceleyelim.

Kulak Piercing İsimleri

Kulak piercingleri, son dönemde oldukça popüler. Piercing modelleri, tarzınıza şıklık ve farklılık katmanın muhteşem bir yolu olmakla kalmayıp aynı zamanda birçok şekil ve boyutlarda seçenekler öne sürüyor. Bir çift kulak piercinginin yakışmayacağı birinin olmayacağı gibi ister özel günlerde ister gündelik yaşantınızda kıyafetinize en uygun olanı seçerek bütün gözlerin üzerinizde olmasını sağlayabilirsiniz.

Sizler de kulak piercing isimlerini mi merak ediyorsunuz? Kulak piercingi takmaya karar verdiyseniz ama bu konuda bir bilginiz yoksa, yapacağınız işlemin ne kadar acı vereceği konusunda da endişeleniyor olabilirsiniz. Eğer acı eşiğiniz yüksekse diğerlerine göre biraz daha acı veren bölgeleri tercih edebilirsiniz. Kendinize bu konuda güvenmiyorsanız hiçbir işlem yaptırmayabilirsiniz. Kulak piercing türlerini anlatmadan önce kulak piercinglerinin takıldıkları yere göre 3 kapsayıcı kategoride sınıflandırılır. Bunlar; dış kulak, iç kulak ve lob piercingidir. Aşağıda kısaca bir anlatımla özetlenecek olursa: 

  • Dış kulak piercingleri, adından da anlaşılacağı üzere dış kulağınızda bulunan piercing türleri arasında yer alıyor. Kulak memesi, kulağın farklı bir bölgesi olup dış kulağın parçasıdır. Kulağın dış kenarına yani kulak memesine takılan herhangi bir kulak piercingi, dış kulak piercingidir.
  • İç kulak piercingleri ise dış kulak piercinglerinden farklı olarak kulağın iç kısmında yer alıyor. İç kulak piercingleri, bundan dolayı dış kulak piercinglerinden daha gizli bölgede bulunuyor. Ancak uygun ışıklandırmanın bulunduğu ortamda ya da doğru açıdan fazlasıyla göze çarpabiliyor. Sizde sadeliğin minik bir şıklığa dönmesini istiyorsanız iç kulak piercing takmayı düşünebilirsiniz.

Yukarıda bahsedilen kulak delme çeşitlerinden bir diğeri ise lob piercingleri, en çok tercih edilen piercing türleri arasında bulunuyor. Sadece takılmasının kolay oluşu değil aynı zamanda az acı verdiği için lob piercing oldukça tercih ediliyor. Kulak memesinin dış veya iç kulak kadar acıtmadığı söylenebilir. Bu da onun bu özelliği nedeniyle minimal küpe modelleri için harika bir yer yapıyor. Kulak delmeye yeni karar verdiyseniz delme işlemini yapmadan önce küpenin kulağınızdaki görüntüsünü ve duruşunu test edebilirsiniz.

Her Bölgeye Uygun Piercing Modelleri

Her bölgeye uygun kulak piercing bölgeleri, kulağın yumuşak ya da kıkırdak kısmında yer alan her kısmında yapılabiliyor. Kulağınızı farklı şekillerde ve birden fazla deldirmek istiyorsanız lob kısmını deldirebilirsiniz. İkinci ve üçüncü lob kısmını deldirerek farklı bir havaya bürünmeye ve tarzınızı yaratmaya fırsat bulabilirsiniz. Kulak deldirme şekilleri, birbirinden farklı teknikler kullanarak yapılıyor. Eğer sizde deldirmek istiyorsanız kulağınızı dilediğiniz kısmından deldirmeniz mümkün. Bu işlemin profesyonel teknikler ile yapılması son derece önemli olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bunun araştırmasını önden yaparak deldireceğiniz yere karar verebilirsiniz. Kulak deldirme işlemini tamamladıktan sonra piercing modellerini inceleyerek tarzınıza şık dokunuşlar katabilirsiniz. 

Tragus Piercing

Abartısız olarak göz alıcı görünmeyi istiyor olabilirsiniz. Bu şekilde görünmek ise tragus piercing sayesinde mümkün. 1980’lerin favori modası olan bu piercing, hala popülerliğini koruyan tragus piercing modelleri şık ve tarz bir görünüm sunuyor. Bunun dışında düzenli bakım isteyen bir uygulama olan tragus piercing için gerekli bakım önerilerine uymak gerektiriyor. Sonra birkaç gün verilen talimatları uygulayıp tarzınıza farklılık katabilirsiniz.

Helix piercing 

Helix piercing takmak istiyorsanız, yalnız değilsiniz! Genellikle kulağın üst kıkırdağında bulunan bu piercingi farklı takı stilleri ile kişiselleştirebilirsiniz. Bu bölgede birden fazla piercingi yaptırabilir ve tamamen size özel bir stile sahip olabilirsiniz.

Rook Piercing

Tarzınıza değişik bir hava katmak istiyorsanız, rook piercing oldukça orijinal bir fikir olabilir. Bu şık piercing modeli hala fazlasıyla popüler. Sizde bu şıklığa dahil olmak istiyorsanız, rook piercing takmak isteyebilirsiniz. İç kulağın en üst kısmındaki yerde bulunan bu bölgeye piercing yaptırarak güzelliği ve zarafeti bir adım öne taşıyabilirsiniz. Kulak kıkırdağına takılan rook piercing ile harika kıkırdak küpe modelleri ile benzersiz bir görünüm elde edebilirsiniz.  

Conch Piercing

Bütün piercing modelleri arasında en popüler olan conch piercingler, kulağa cesur ve farklı bir hava katıyor. Kulağın orta kısmında yer alan conch piercing, diğer adıyla en fazla alana sahip olan ve yerleşimi nedeniyle en kişiselleştirilebilir kulak piercingleri arasında bulunuyor. Bu tür piercingi takmak istiyorsanız, kulağınızın şekline bağlı olarak deldirme işlemini yapmak daha uygun oluyor. Siz de göz alıcı bir stile sahip olmak istiyorsanız conch piercing yaptırarak farklı ve tarz bir görünüm elde edebilirsiniz 

Lobe Piercing

Herkesin küpe olarak bildiğin lobe piercingler, hem kadınlar hem de erkekler tarafından oldukça seviliyor. Lobe piercing, evrensel olarak kabul edilirken, bir tek vücut takısı olma konusunda popülerliğini koruyor. Oldukça fazla tercih edilen bu piercing türüyle sıkça karşılaşabilirsiniz. Birçok küpe türünü kullanabileceğiniz lobe piercing bölgesine figürlü küpe modelleri gibi seçenekleri takabilirsiniz. 

Daith Piercing

Kulak kepçesinin orta kısmında bulunan bu bölüm, kıkırdağın delinmesi sonucu gerçekleştirilen piercing türü olan dait piercing, alışılmışlığı dışında bir noktaya uygulanmasından dolayı kendini farklı hissetmek isteyenler için tam anlamıyla bir fırsat olarak görünüyor. Daith piercing, şık bir görünüm kazanmanıza yardımcı oluyor. Bu piercing modelini yaptırmaya karar verdiyseniz, bakım süreçlerini detaylı bir şekilde araştırmanız gerekebilir. Eğer bu talimatlara uyar ve düzenli bir şekilde bakımı yapıldığı zaman hızlı iyileşmenin daha erken bir sürede olması bekleniyor. Daith piercing yaptırmayı istiyorsanız, tarzınıza farklı bir anlam katabilirsiniz.

Anti Tragus Piercing

Anti tragus piercing son birkaç yılda oldukça popüler olmayı başarıyor. Takım yıldızı ve micro stiller ile çok şık hale gelen anti tragus piercing, kıkırdaktaki piercingler çeşitleri arasında bulunuyor. Tragusa bitişik olan kulak memesinin üzerindeki küçük kavisli alanda bulunan kıvrımlı kıkırdaktan geçen bu piercing türü, bulunduğu yer nedeniyle diğer piercinglere göre iyileşme süresi biraz daha uzun oluyor. İyileşme süreci tamamlandıktan sonra istediğiniz piercing modellerinden kendinize uygun olanı tercih edebilir ve daha şık görünebilirsiniz.

Snug Piercing

Kulak memenizi sıkıştırırsanız lobun tepesinde anti tragus adı verilen üçgen bir kıkırdak parçası olduğunu görebilir ve hissedebilirsiniz. Anti tragusu sıkıştırırsanız ve kulağınızın kenarıyla iç kıkırdağınız arasındaki kıkırdak çizgisini takip ederek snug piercing yerinizi bulabilmeniz mümkün. Anti-helix piercing olarak da isimlendirilen snug piercing yaptırarak farklı bir görünüm ve tarz elde edebilirsiniz.

Orbital Piercing

Orbital piercing, adından da anlaşılacağı üzere kulağın belirli bir kısmının çevresinde dönen piercing olarak ön plana çıkıyor. Aynı bölgeye iki delik açıldıktan sonra, her iki ucundan birer küpe geçirilerek bu işlem yapılıyor. Bu kulak piercingleri için en çok uygulanan noktalar dış kulaktır. Siz de orbital piercing yapmayı düşünüyorsanız buna uygun takı modellerine göz atarak tarzınıza farklı bir hava katabilirsiniz.

Kulak Piercing Ağrı ve Acı Değerleri

Kulak piercing ağrı ve acı değerleri gibi  bazı detaylarını merak edebilirsiniz. Bu sorunun cevabı olarak, ağrı eşiğinizin seviyesine bağlıdır. Çünkü herkesin ağrı eşiği birbirinden farklı olabilir. Kulak piercingi, bazıları için fazlasıyla ağrılı bir işlem olurken bazıları için gayet kolay ve ağrısız olabilir. Bu nedenle kulak piercinginin ne kadar acıtacağı ile alakalı kesin bir bilgi vermek yanlış olabilir.

Etiketler: En Popüler Kulak Piercing İsimleri
Eylül 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR