Sevgililer Günü ve Hediye Önerileri

Sevgililer Günü Hediye

Her ne kadar Türkçe’de “Sevgililer Günü” adı tercih edilse de 14 Şubat tarihinin tam karşılığı “Aziz Valentin Günü“dür. (St. Valentine’s Day) Bir ritüel olarak her yıl kutlanan 14 Şubat sevgililer gününün tarihi M.S.3. yüzyıla dayanmaktadır. Rivayete göre 2. Claudius Roma’yı sert kurallar çerçevesinde yöneten zalim bir imparatordu. En büyük problemi ise ordusunda savaşacak asker bulma sıkıntısıydı. 2. Claudius’a göre bunun en önemli sebebi Roma’lı erkeklerin karılarını, sevgililerini ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. Ordudaki evli askerler ise imparator için kötü askerlerdi. Bu nedenle imparator ülkedeki tüm nişan ve evlilikleri yasakladı.

Aziz Valentina ise bu dönemde yaşayan bir papazdı ve bu yasağa rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti. Sevenleri kavuşturmak isteyen Valentina’nın gizlice çiftleri evlendirdiğini duyan imparator ise buna sessiz kalmayarak papazı hapse attı ve ölüme mahkum etti. Hapiste Valentina gardiyanın kızına aşık oldu ve M.S. 270 yılının 14 Şubat tarihinde idama götürülürken “Senin Valentine’ın” imzalı bir aşk mektubu gönderdi. Kısaca Valentina’nın bu hikayesi Sevgililer gününün kökenini oluşturmaktadır.

Hediye Arayan Erkekler İçin Sevgililer Günü’ne Özel Öneriler

Sevgililer Günü, birbirini seven çiftlerin aşklarını göstermesi ve unutulmaz bir zaman geçirmesi için çok önemlidir. Bu nedenle güzel ve şık hediyeler vermek isteyen erkekler farklı tasarımlara sahip takı modellerini tercih etmektedir. Sevgililer Günü’ne özel olarak seçilen koleksiyonlara bu linkten veya aşağıdaki resme tıklayarak ulaşabilir ve sevdiğinize en uygun hediyeyi seçebilirsiniz. 925 ayar gümüş kolye, şahmeran, yüzük, küpe ve bilezik modellerinden oluşan koleksiyonumuz ile sevdiğinize harika bir hediye verin ve ücretsiz hediye paketi hizmetimizden de yararlanmayı unutmayın.

 

Etiketler: sevgililer günü, bayan hediye, gümüş hediye, kolye, küpe, bilezik, şahmeran
Aralık 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR