Burçlara Göre Doğal Taş Nedir?

Burçlara Göre Doğal Taş Nedir?

Ruha ve bedene özel doğal taşların olduğu gibi, burçlara göre doğal taş olduğu da biliniyor. Son dönemlerde burçlar ve astroloji oldukça merak edilen bir konu olarak popülerliğini koruyor. Burçlarla ilgili pek çok şey araştırırken, genel özellikleri başta olmak üzere burcun uğurlu günü, sayısı ve rengi gibi detaylarda araştırılan konular arasında yer alıyor.

Burçlara göre doğal taş nedir? Sorusu son dönemlerde oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Doğal taşların iyileştirici ve kötü enerjiyi aldığı biliniyor. Bulunduğu pozitif enerji verdiği gibi rahatlatma özelliği de bulunuyor. Bu yüzden doğal taş bir çok aksesuar da kullanılıyor. Siz de doğal taşlardan tasarlanan takı modellerini tercih ederek kombinleriniz tamamlayabilirsiniz.

Burca Göre Doğal Taş Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Doğada oldukça uzun bir sürede oluşan taşlar, beden ve ruh dengesini oluşturuyor. Astroloji içerisinde değerlendirilen doğal taşların burçlar üzerinde de etkisi bulunuyor. Bu yüzden her burcun kendine özgü bir doğal taşı bulunuyor. Bunun sebebi ise her taşın bir gezegen ile ilişkilendirilmesi ve her burcu temsil eden farklı olması oluyor. Doğum tarihi ve saatiniz, burçlar ve gezegenleri dizilimi açısından oldukça önemli bir konu olarak ön plana çıkıyor. Bu nedenle her kişiye göre değişkenlik gösteriyor.

Her taş farklı özelliklere sahip olduğu gibi farklı şifalandırma enerjisine de sahiptir. Burçlara göre taşlar her ne kadar burçlar ile ilişkilendirilirse bile farklı özellikleri bulunuyor. Bu sebeple sadece bir burç üzerinde değil farklı burçlara da katkı sağlıyor. Böylece bir doğla taş farklı burçlar üzerinde de olumlu etkiler barındırıyor.

Burçlara Göre Doğal Taşların Faydaları Nelerdir?

Astroloji, doğal taşların insan hayatına, enerjisine ve ruh haline etkilerini anlamak için kullanılan bir araç oluyor. Her burcu belirli enerjileri ve özellikleri temsil ettiği bu özelliklere uyumlu doğal taşların olduğuna da inanılıyor. Burca göre doğal taş seçimi nasıl yapılmalıdır? Araştırmasından sonra içsel denge ve huzurunu artırmak için kullanılan doğal taşların burçlara göre faydalarını yazalım. Burçlara göre doğal taşların faydaları nelerdir? İşte cevapları:

  • Ruh, zihin ve beden arasında bir denge sağlar.
  • Her doğal taş, bir gezegen ile ilişkilidir. Bu yüzden doğal Taşlar farklı gezegenlerin enerjilerini içerisinde barındırır. Bu enerjileri, kendi düşüncelerinize göre kullanabilmek için, taşları burçlara göre olan temasını dikkate almanız gerekiyor.
  • Doğal Taşlar ve burçların özellikleri uyumlu ise, elde edilmek istenen etkiler daha hızlı bir şekilde ortaya çıkar. Bu durum, olumlu bir ruh haline, duygularınıza dengelemeye ve olumsuz düşüncelerden arınmaya yardımcı olabilir.
  • Burçlara ithaf edilen taşlar Sembolik bir etkiye değil, Etkili bir etkiye sahiptir. Çünkü bir doğal taşı sadece görünüşü için ya da size şans getireceğini düşündüğünüz için de seçebilirsiniz.

Bİrbirinden güzel etkili olan doğal taşları, ister burcunuza göre ister zevkinize göre isterseniz de size iyi gelmesine göre tercihinizi yapabilirsiniz.

doğal taş takı

Burçlara Göre Doğal Taş ve Özellikleri Nelerdir?

Doğanın bizlere sunduğu taşların, birbirinden farklı iyileştirici özellikleri bulunuyor. Bir doğal taşın birden fazla özelliği bulunuyor. Burçların özelliklerine ve karakterlerine bağlı olarak, doğal taşlar farklı etkileri gösterebilir. Doğal taşlar, birden fazla burç üzerinde olumlu etki gösterebilir. Burada önemli olan detay ise burcun özelliklerini taşın özellikleriyle birleştirebilmektir. Peki Burçlara göre doğal taş ve özellikleri nelerdir?

  • Koç Burcu (21 Mart-19 Nisan): Koç Burcu, mars tarafından yönetilen bir burçtur. Tüm engellerin üstesinden gelir ve liderlik özelliğini gösterir. Macerayı severler ve iyimserdirler. Diğer özellikleri ise cesur ve enerjik oluşudur. Koç Burcuna uygun doğal taşlar, sağlık ve mutluluk getirir. Pozitif enerjiyi çeker. Kehribar, akik, yakut, ametist, safir, kaplan gözü, kedi gözü, sitrin, garnet, hematit, oniks ve yeşim taşı tercih edilen taşlardandır. Ayrıca ateş opalı, özgüveni arttırır, cesareti kuvvetlendirir ve liderlik yeteneklerini destekler.
  • Boğa Burcu (20 Nisan-20 Mayıs): Boğa Burcu, ketum hatta huysuz gibi görünse de samimi bir iletişim kurduklarında sıcak ve sevecen bir yapıya sahip olduğu görülüyor. Sabırlı ve güvenilirdir. Gezegeni Venüs olarak biliniyor. Akik, turkuaz, safir, akuamarin, zümrüt, elmas, kedi gözü, mercan, yeşim taşı, gül kuvarsı ve turmalin, Boğa Burcu için ideal bir doğalar taş olarak biliniyor. Duygusal dengeyi sağlar ve zenginlik enerjisini arttırır. Ayrıca sabrı güçlendirir.
  • İkizler Burcu (21 Mayıs-20 Haziran): İkizler Burcunun yönetici gezegeni Merkür’dür. Meraklı oluşları ile bilinir. İkizler sürekli fikir değiştirdikleri için onları sakinleştiren ve rahatlatan doğal taşlar daha uygun olur. Zeki, esnek ve iletişim kurma konusunda oldukça güçlü bir burçtur. Oniks, alexandrite, yeşim kaplan gözü, ay taşı, akuamarin, inci, yeşil-mavi safir ve akik taşı, İkizler Burcu için uygun olan doğal taşlardır. Akik, odaklanmayı desteklerken, zihinsel netliği arttırır.
  • Yengeç Burcu (21 Haziran-22 Temmuz): Yengeç Burcunu, Ay simgeliyor. En bilinen özelliği duygusal bir yapıya sahip olmasıdır. Ayrıca kötümser bir burçtur. Onların karamsarlığını azaltabilecek doğal taşlar, Elmas, opal, mercan, kaplan gözü, lal taşı, kalsedon ve Ay taşı, Yengeç Burcuna hitap ediyor. Duygusal dengeyi sağlar ve sezgiselliği güçlendirir ve iç huzuru arttırır.
  • Aslan Burcu (23 Temmuz-22 Ağustos): Güneşin temsil ettiği Aslan Burcu, kendinden emin bir burçtur. Maddiyatı ve rahatlığı severler. Eleştiriyi kabul etmezler ve bu durum onları kibirli yapar. Lider ve cesurdurlar. Ayrıca cömert ve yaratıcı olduğu da özellikleri arasında yer alıyor. Kehribar, kaplan gözü, safir ve  altın taş (sarı safir), Aslan Burcuna hitap ediyor. Bu taşlar özgüveni, liderliği ve yaratıcılığı arttırıyor.
  • Başak Burcu (23 Ağustos-22 Eylül): Başak Burcu, Merkür tarafından yönetiliyor. Düzen, titiz, pratik ve analitik ve ihtiyatli kişilerdir. Sosyal çevreleri çok geniş olmayan başak burcu, sayılı arkadaşa sahiptir. Başak Burcunun özelliklerini göz önünde bulundurarak, zirkon, gervin zümrüt, sitrin, akik, ametist ve amazonit gibi doğal taşları tercih edebilirsiniz. Zihinsel ve sezgisel netliği arttır. Odaklanmayı güçlendirir ve stresi azaltır.
  • Terazi Burcu (23 Eylül-22 Ekim): Gezegeni venüs olan Terazi Burcu, zekasıyla ve bunu doğru kullanma becerisi ile oldukça dikkat çekiyorlar. Mizah anlayışı çok kuvvetli olarak bilinir. Aşk ve aile kişilerinde sorunlar yaşayabilir. Çünkü eleştirisel bir özelliğe sahiptir. Akik, yeşim, inci, topaz, zirkon ve pembe kuvars doğal taşları Terazi Burcuna hitap ediyor. Özellikle pembe kuvars, sevgi enerjisini arttırdığı için ilişkilerde daha uyumlu olmasını sağlıyor.
  • Akrep Burcu (23 Ekim-21 Kasım): Akrep Burcu gezegeni Mars’tır. Tutkulu, güçlü ve kararlıdır. Oldukça enerjik bir burçtur. Soğuk Plüton’un etkisi altında olan Akrepler, kendi içlerinde çelişkiler yaşar. Duygularını uç noktalarda yaşayan Akrep Burçları, dengede kalabilmesi için, doğru doğal taşı seçmeleri gerekiyor. Lal taşı, mercan, ay taşı, opal, topaz, turkuaz ve granat taşı akreplere uygun doğal taşlardır.
  • Yay Burcu (22 Kasım-21 Aralık): Gezegeni jüpiter olan Yay Burcu, bağımsızlıklarına düşkün, samimi ve enerjik burçlar arasında yer alıyor. Bu burçlara uygun doğal taşlar ise ise ametist, turkuaz, safir, obsidyen ve lapis lazuli taşlarıdır.
  • Oğlak Burcu (22 Aralık-19 Ocak): Gezegeni Satürn olan Oğlak Burcu, dışardan bakıldığında sert ve duygusuz görünebilirler. Ama sıcakkanlı ve utangaç kişilerdir. Hedefleri için her zaman savaşır ve istediklerini elde ederler. Disiplinli bir burçtur. Oğlak burcuna yardımcı olacak doğal taşlar ise topaz, siyah opal, malakit, burç taşı, jasper, kehribar ve kuvars kristalidir. Bu taşlar, odaklanmayı arttırır ve hedefe yönlendirir.
  • Kova burcu (20 Ocak-18 Şubat): Gezegeni Satürn’dür. Hassas oldukları kadar saf ve hayal dünyasında yaşayan kişiler olarak bilinir. Aynı zamanda sistematik ve rasyonel düşünürler. Hedef odaklı burçlardır. Kova burcu için doğal taşlar, florit, akuamarin, safir, turkuaz, kehribar, ve ametisttir.
  • Balık Burcu(19 Şubat-20 Mart): Gezegen jüpiterdir. Balık Burcu yetenekli bir burç olarak bilinir. Ancak en bilinen özelliği duygusal ve hassas olmalarıdır. Ne istediklerini çoğu zaman kendileri de bilmezler. Sürekli ruh halleri değişir. Balık Burcuna en uygun doğal taşlar ise opal, kehribar, mercan, turkuaz, akik, kehribar, mercan, turkuaz, akik ve ay taşıdır.

Burç ile Uyumlu Doğal Taş Kullanmak Zorunlu Mu?

Burç ile uyumlu doğal taş kullanmak zorunlu mu? ya da burca göre doğal taş seçimi nasıl yapılmalıdır? Sorusuna yanıt arıyorsanız cevap olarak bağımlı kalmak zorunda değilsiniz diyilebilir. Elbette size iyi geldiğini düşündüğünüz başka bir taş varsa onu tercih edebilirsiniz. Sezgisel güçlerinizi kullanarak ve kalbinizden gelen sesi dinleyerek istediğiniz doğal taşı kullanabilirsiniz.

Ayrıca herhangi bir rahatsızlığınız varsa ya da ruhsal bir probleminiz varsa ona uygun bir doğal taş seçebilirsiniz. Sadece bu durumlar için değil, kıyafetinize uygun doğal taşlar da kullanabilirsiniz. Burcunuzla hiçbir alakası olmasa bile güzel etkilerini görebilirsiniz. Zirkon taşlı küpe modelleri kıyafetinize uygunsa bu doğal taşı tercih edebilirsiniz. Sadece küpe değil, doğal taş bileklik modelleri ve yüzük modelleri için de istediğiniz doğal taşı kullanabilirsiniz.

Doğum Ayına Göre Doğal Taşlar

Burca göre doğal taş seçimi nasıl yapılmalıdır? diye araştırma yaptıktan sonra, doğum ayına göre doğal taşlar için şu detayı bilmeniz gerekiyor: astrolojik burcunuza göre değil, doğduğunuz ayı temsil eden taşlardır.

  • Ocak-Garnet (Safir) Taşı: Ocak ayında doğanlar için Garnet taşı önerilir. Aşkı sadakati ve güveni simgeliyor. Bir diğer özelliği enerjiyi artırması ve içsel dengeyi sağlamasıdır.
  • Şubat-Ametist Taşı: Şubat ayında doğanların taşıdır. Huzur denge ve içgüdüsel getirdiği düşünülüyor. Ruhu sakinleştirirken, zihinsel netliği arttırabilir.
  • Mart-Akuamarin Taşı: Mart ayında doğanların taşıdır. Deniz mavisi tonlarında olan bu taş, dinginlik cesaret ve berraklığı simgeliyor. Ayrıca iletişimi güçlendiriyor.
  • Nisan-Elmas Taşı: Nisan ayında doğanların taşıdır. Elmas, dayanıklılığı, sevgi ve gücü temsil edİyor. Ayrıca zihinsel netliği arttırıyor ve olumsuz enerjileri engelliyor.
  • Mayıs-Zümrüt Taşı: Mayıs ayında doğanların taşıdır. Sadakati, sevgi ve umudu simgeliyor. Ayrıca içsel dengeyi sağlıyor ve kalbi açıyor.
  • Haziran-İnci Taşı: Haziran ayında doğanların taşıdır. Saflığı, zarafeti ve içsel güzelliği temsil ediyor.aynı zamanda denge ve huzuru getiriyor.
  • Temmuz-Yakut Taşı: Temmuz ayında doğanların taşıdır. Tutkuyu enerji ve sevgiyi temsil ediyor. İçgüdüsel gücü arttırırken, özgüveni de yükseltiyor. 
  • Ağustos-Peridot Taşı: Ağustos ayında doğanların taşıdır. Başarıyı, mutluluğu, ve güçlü ilişkileri simgeliyor. Pozitif enerjiyi çekerken, stresi de azaltıyor.
  • Eylül-Safir: Eylül ayında doğanların taşıdır. Bilgeliği, sadakati ve doğruluğu temsil ediyor. Zihinsel netliği ve içsel huzuru sağlıyor.
  • Ekim-Opal Taşı: Ekim ayında doğanların taşı oluyor. Duygusal dengeyi, yaratıcılığı ve aşkı simgeliyor. Olumlu enerjiyi çekerken, içsel güzelliği de ortaya çıkarıyor.
  • Kasım-Topaz Taşı: Kasım ayında doğanların taşı oluyor. Topaz, özgüveni başarıyı temsil ediyor. Ruhsal büyümeyi teşvik ederken, olumsuz enerjileri uzaklaştırıyor.
  • Aralık-Turkuaz Taşı: Aralık ayında doğanların taşı oluyor. Bolluğu, şansı ve sevgiyi temsil ediyor. Ruhsal dengeyi sağlıyor ve pozitif enerji arttırabilir.
Etiketler: blog
Ekim 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR